Visma Sign

Miksi sähköinen allekirjoitus?

Yksityishenkilöille

Paperinen asiakirja allekirjoitetaan kynällä. Sähköinen asiakirja allekirjoitetaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Molemmat ovat juridisesti sitovia, mutta sähköisen allekirjoituksen yhteydessä käyttäjä tunnistetaan vahvasti ja asiointi on muutoinkin tehokkaampaa.

Sähköisen allekirjoituksen lopputuloksena syntyy PDF-muotoinen tiedosto, jossa on sisällön lisäksi allekirjoitusmerkinnät. Allekirjoittajalla on oikeus omiin tietoihinsa. Visma Sign -palveluun rekisteröitymällä pääsee palvelun dokumenttiarkistoon, jossa ovat kaikki itse allekirjoitetut dokumentit katseltavissa ja ladattavissa.

Visma Sign mahdollistaa sähköisen allekirjoituksen palveluna. Palveluun kirjautunut käyttäjä voi lähettää dokumentteja – esimerkiksi valtakirjoja, sopimuksia, pöytäkirjoja – allekirjoitettavaksi yhdelle tai useammalle allekirjoittajalle.

Yksityishenkilö voi itse toimia lähettäjänä, mutta paljon useammin sähköisen allekirjoituksen kohtaa asioidessa suomalaisen yrityksen kanssa, joko verkkosivujen lomakkeella tai sähköpostiin tulleen allekirjoituskutsun muodossa. Allekirjoitettavana voi olla esimerkiksi tilaussopimus ehtoineen, lainasitomus tai vakuutusdokumentti.

Yrityksille

Sähköinen allekirjoitus mahdollistaa yrityksille nopean, edullisen ja turvallisen tavan saada asiakkailta, kumppaneilta, työntekijöiltä tai muilta sidosryhmiltä allekirjoitus sähköisiin asiakirjoihin. Alkuinvestointeja ei vaadita, vaan kustannussäästöä kertyy ensimmäisestä päivästä lähtien. Asiakaskokemus on mitatusti ratkaisevasti paperiprosesseja parempaa.

Allekirjoituspalvelu sopii niin pk-yrityksille kuin pörssilistatuille yhtiöille. Ainoa yhdistävä tekijä palvelun käyttäjäorganisaatioilla on tarve saada juridisesti sitova allekirjoitus, ja samalla tunnistaa allekirjoittaja vahvasti. Sadat organisaatiot yksinyrittäjistä suurimpiin finanssiyhtiöihin käyttävät palvelua. Kaikkien tavoite on vähentää turhaa paperin aiheuttamaa hitautta, kalleutta ja virhealttiutta omissa ja asiakkaan prosesseissa.

Kehittäjille

Työskentelemme tiiviisti yhdessä teknisten, liiketoiminnallisten ja jakelukumppaniemme kanssa. Meidän tehtävämme on mahdollistaa kumppaniemme ja asiakkaidemme menestys – samalla kun tuotamme kansallisesti arvoa digitalisoimalla allekirjoitusprosessin kaikilla toimialoilla, kaiken kokoisissa yrityksissä ja yhteisöissä sekä yksityishenkilöillä.

Yhteydenotto ohjelmistosta


  • Omat yhteystiedot
  • Ehdot
  • Hidden
  • Tämän lomakkeen tietoja käytetään vain tiedon välittämiseen kumppanille, mikäli se kohdistuu tiettyyn kumppaniin, ja Visma Solutions Oy:lle.