Intrum Riski-indikaattori

Intrumin Riski-indikaattorin avulla varmistat asiakkaidesi ja toimittajiesi maksukyvyn

Erityisesti taloudellisesti epävarmoina aikoina on tärkeää varmistaa, että yrityksen saatavat tulevat kotiutettua. Näin voidaan varmistaa rahan kierto yrityksen kassassa paremmin ja liiketoiminnan kasvu. Monipuolinen ennakointi on parasta riskienhallintaa, ja nyt jos koskaan yritysten olisi syytä kiinnittää tähän huomiota, kun näkymä maksukäyttäytymiseen 1.12.2022 voimaan astuvan luottotietolain muutosten myötä suppenee.

Lakiuudistuksen myötä jatkossa sekä yksityishenkilöiden että yritysten maksuhäiriömerkintä tulee poistaa luottotietoyhtiön rekisteristä kuukauden kuluttua maksun ilmoittamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että näkymä yritysten ja yksityishenkilöiden vakaviin maksuvaikeuksiin heikentyy. Jatkossa luotettavin tapa yritysten luottokelpoisuuden selvittämiseen on tarkastaa tämänhetkinen maksukyky maksuviiveiden avulla. Intrumin Riski-indikaattorin avulla voit varmistaa, että lain muuttuessa näkymä asiakkaidesi ja toimittajiesi maksukykyyn säilyy myös jatkossa.

Intrum Riski-indikaattorin avulla seuraat tehokkaasti pitkäaikaisten asiakkaidesi maksukäyttäytymisen muutoksia reaaliajassa. Palvelu seuraa asiakkaiden maksuviivetilannetta eli perintään siirtyviä laskuja. Lisäksi palvelu päivittää asiakasrekisteriä esimerkiksi konkurssien, yrityssaneerausten ja lakanneiden yritysten osalta.

Ennakoi asiakkaan maksykyvyn muutokset jo muita aiemmin

Maksuviivetietojen avulla voidaan ennakoida asiakkaan maksukyvyn heikentymistä jopa 30-50 päivää ennen kuin asiakkaalle rekisteröidään varsinaisia julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Kuva: Maksuviiveet näkyvät jopa 30 päivää aikaisemmin kuin julkiset maksuhäiriömerkinnät. Viiveiden avulla ennustat myös konkurssiriskiä useita kuukausia ennen.

Palvelussa toimitetaan suomalaisista yritysasiakkaista luokitus, joka perustuu Intrumin laatimaan luokitusmalliin. Mallissa hyödynnetään Intrumin luottotietorekisteriin tallennettuja tietoja mm. yrityksen perinnässä olevista laskuista (maksuviiveet) sekä kaupparekisterin ja yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) tietoja. Luokitustiedot päivitetään kerran vuorokaudessa.

Netvisor käyttäjänä voit aktivoida Intrum Riski-indikaattorin käyttöösi samantien käyttöösi Netvisor Storesta.

Intrum Luottotietopalvelut

Intrumilta saat markkinoiden ajantasaisimmat luottotiedot. Yli 110 vuoden historia perinnästä tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan maksamiseen ja luottotietoihin liittyen. Perintädataa hyödyntäen tarjoamme markkinoiden ennakoivimmat luottotietotarkastukset kaikkiin liiketoiminnan eri tilanteisiin.

Luottotietoja hyödyntämällä hallitset luottoriskejä, vähennät perinnän tarvetta sekä optimoit myyntiä. Ennakointi on aina parasta riskienhallintaa. Tarkastamalla luottotiedot aina ennen kauppaa, tiedät mikä on asiakkaasi maksukyky ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Valvomalla säännöllisesti pitkäaikaisten asiakkaiden maksukyvyn muutoksia tiedät heti kun asiakkaasi luottokelpoisuudessa tapahtuu muutoksia. Oman liiketoimintasi jatkuvuuden turvaat seuraamalla asiakkaita, toimittajia sekä muita yrityksesi sidosryhmiä.

Aseta myös oma yrityksesi seurantaan, niin tiedät heti, jos yrityksesi luottoluokitus laskee.

Pikaluottosuositus – kokonaiskuva yrityksen maksukyvystä

Pikaluottosuositus-raportin avulla saat nopeasti kokonaiskuvan yrityksen maksutavasta. Raportti antaa suosituksen luotonantoon (hyväksytty, vakuus, käteinen) ja sen avulla määrittelet maksuehdot oikein. Luottosuositus perustuu Intrumin laatimaan luokitusmalliin, jossa hyödynnetään reaaliaikaisten maksuviivetietojen lisäksi myös tietoja julkisista maksuhäiriömerkinnöistä.

Saat PDF-raportin joka sisältää luottosuosituksen, yksityiskohtaiset maksuviivetiedot (perintätiedot), julkiset maksuhäiriömerkinnät, yrityksen perustiedot, vastuuhenkilöt sekä nimenkirjoitustiedot.

Katso esimerkki Pikaluottosuositus-palvelusta

Testaa veloituksetta ja totea palvelun hyöty yrityksellesi

Kokeile veloituksetta Intrum Riski-indikaattorin toimintaa ja mitä se kertoo sinun asiakkaistasi.

Palvelu on aina ilmainen sen käyttöönottokuukauden loppuun asti, jonka jälkeen sen käyttö jatkuu voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Voit koska vain lopettaa palvelun käytön kätevästi suoraan Storesta. Huomioithan, että ilmainen kokeilujakso koskee vain käyttäjiä, jotka ottavat palvelun käyttöön ensimmäistä kertaa. Etu ei koske erikseen tilattavia pikaluottosuosituksia vaan ne veloitetaan normaalisti hinnaston mukaan.

Säännöllinen asiakkaidesi ja muiden tärkeiden sidosryhmien maksukyvyn seuranta varmistaa, että tiedät heti, jos heidän luottokelpoisuudessa tapahtuu muutoksia. Silloin voit reagoida välittömästi tekemällä muutoksia esimerkiksi asiakkaan maksuehtoihin ja välttää näin luottoriskejä.

Aktivoi palvelu käyttöösi Storesta

1. Kirjaudu sisään Netvisoriin
2. Klikkaa itsesi Storeen yläoikealla olevasta ikonista
3. Avaa Laajennokset -välilehti
4. Aktivoi palvelu
5. Valmista!

Palveluvalikoimaamme kuuluvat luottotietojen lisäksi perintä-, laskutus- ja reskontrapalvelut sekä rahoituspalvelut.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme – autamme mielellämme!

Yhteyshenkilö

Jaana Jussila

Luottokonsultti

Intrum Oy

[email protected]

Intrum Riski-indikaattori

OTA KÄYTTÖÖN
Kumppanuustaso:

Partner

Hinnoittelu:

Hinnoittelu Netvisorin hinnaston mukaan liikevaihtoluokittain. Alkaen 19 € / kk.

 

 

Kategoriat:
Liiketoiminta Rahoitus
OTA KÄYTTÖÖN

Yhteydenotto ohjelmistosta


  • Omat yhteystiedot
  • Ehdot
  • Tämän lomakkeen tietoja käytetään vain tiedon välittämiseen kumppanille, mikäli se kohdistuu tiettyyn kumppaniin, ja Visma Solutions Oy:lle.